×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Eva Westerlund är en av administratörerna som fått ta del av lönesatsningen i Piteå kommun. Foto: Tomas Bergman

    Eva Westerlund är en av administratörerna som fått ta del av lönesatsningen i Piteå kommun. Foto: Tomas Bergman

Satsar på administratörerna

2015-08-19, Tidningenvision.se

Tidningen Vision nr 5 2015. I Piteå får alla som tjänar under 25 000 kronor extra påslag.

– Det är bra att de satsar på oss men jag tycker att de skulle satsat ännu mer, säger administratören Eva Westerlund på Stöd och omsorg.

Vision i Piteå kommun har länge jobbat för att höja statusen på administratörsyrket. För fyra år sedan lyckades man driva igenom ett titelbyte från assistentent till administratör.

Men trots det har det enligt Sten Andersson, Visions ordförande i Piteå, inte hänt särskilt mycket i lönekuvertet – trots att många administratörer har lång erfarenhet och är mycket viktiga för verksamheten. Eva Westerlund har jobbat 16 år i kommunen.

– Jag har ännu inte sprängt 25 000-kronorsvallen, säger hon.

I årets satsning har alla administratörer som tjänar under 25 000 kronor genererat 300 kronor till en extra lönepott som sedan har fördelats individuellt till alla administratörer.

Den som fick störst ökning, inklusive påslaget, höjde sin lön med 1 880 kronor. Eva Westerlund fick 910 kronor och tjänar nu 24 915 kronor i månaden.

Personalchefen Ewa Degerman säger att satsningen bland annat beror på att administratörsyrket har utvecklats. Det har blivit mer självständigt samtidigt som kraven har blivit högre.

– Dessutom är det här en grupp som vi inte har prioriterat på väldigt lång tid, säger Ewa Degerman.

Blir det fler satsningar på administratörer framöver?

– Det är inget som är fastlagt i dag. Vi får se i höst hur budgeten ser ut och vilka prioriteringar vi vill göra.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum