×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Med rätt använd kompetens har Ekensbergs vårdcentral, där medicinska sekreteraren Cecilia Blomkvist jobbar, vänt minus till plus. Foto: Henrik Witt.

    Med rätt använd kompetens har Ekensbergs vårdcentral, där medicinska sekreteraren Cecilia Blomkvist jobbar, vänt minus till plus. Foto: Henrik Witt.

Fler tjänster gav vinst

2015-08-19, Tidningenvision.se

Tidningen Vision nr 5 2015. Fler medicinska sekreterare botade vårdcentralens dåliga ekonomi.

Det lönar sig rent ekonomiskt med fler medicinska sekreterare. Det är Ekensbergs vårdcentral i Nyköping ett exempel på.

Det var ont om besökstider på Ekensbergs vårdcentral, så allt fler patienter sökte sig till andra ställen. Det innebar i sin tur minskade intäkter, och i början av 2014 låg vårdcentralen back med fler hundratusen kronor.

Vad var det som gjorde tillgängligheten så dålig? Och hur skulle den kunna förbättras? Medicinska sekreteraren Cecilia Blomkvist tog med sig frågorna till ledningsgruppen.

– Det visade sig att läkare, sjuksköterskor och rehabpersonal gjorde massor av arbetsuppgifter som medicinska sekreterare kunde göra, säger hon.

Sekreterarna tog över en hel del jobb, så den vårdande personalen fick mer tid för patienter. Redan efter ett halvår vände ekonomin uppåt. Men i stället växte diktatlistan sig allt längre.

– Jag sa att nu måste vi anställa fler medicinska sekreterare, och fick gehör.
4,8 tjänster blev 6,5. Och i slutet av året hade vårdcentralen ett överskott på över en miljon kronor.

– Vi ser till att de som drar in intäkter till verksamheten får förutsättningar att göra det. Samtidigt har vi blivit en del av teamet på ett helt annat sätt, vilket gör arbetet mycket roligare.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum