×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Det är inget lyxintresse”

2015-08-18, Tidningenvision.se

Tidningen Vision nr 5 2015. ”Det är tokigt att inte satsa på kompetensutveckling till anställda”. Det säger Visions ombudsman för löner och yrkesvillkor, Matteus Canevall. Här förklarar han varför.

Varför är det så viktigt med kompetens­utveckling?

– För att kunna utvecklas i sitt yrke. Kompetensutveckling är inget lyxintresse, utan handlar om möjligheterna att klara arbetet i dag men också om att förbereda sig för kommande arbetsuppgifter, som förändras i allt snabbare takt. Med relevant kompetens är det lättare att både byta arbetsuppgifter och arbetsgivare, vilket skapar trygghet i arbetslivet. Kompetensutveckling hänger också ihop med en god löneutveckling, eftersom man ofta presterar bättre.

Vad har arbetsgivaren för intresse av att ge tid och resurser till kompetensutveckling?

– För att verksamheten ska hänga med i utvecklingen är personalens kunnande och kompetens en strategiskt viktig fråga för arbetsgivaren. Det sätter också igång en positiv spiral med tanke på att fler vill arbeta hos sådana arbetsgivare, vilket gör att man får ett försteg i konkurrensen om kvalificerad arbetskraft. Så kompetensutveckling är en klok investering.

Vad räknas som kompetensutveckling?

– Det kan vara ganska mycket, det viktiga är att åtgärderna är anpassade efter vad varje individ behöver för att klara sin nuvarande arbetssituation eller en förändring av arbetets karaktär. Ibland handlar det om att få gå en extern längre kurs, ibland är det att lära sig något av en kollega.

Vad kan jag göra om jag inte fått kompetensutveckling på länge?

– Ett bra tillfälle att lyfta frågan är när du och din chef pratar lön. Var då förberedd så att du tydligt kan peka på dina behov av kompetensutveckling för att kunna prestera bättre, då ökar dina chanser.

– Om arbetsplatsen över huvud taget inte arbetar aktivt med frågan kan det vara
bra att ta hjälp av Vision lokalt för att exempelvis kalla arbetsgivaren till intresseförhandling.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum