×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Andreas Långström, ­kommunikationsingenjör på Skellefteå kraft, ser fram emot en extra ledig dag tillsammans med barnen Tilia och Iris.

    Andreas Långström, ­kommunikationsingenjör på Skellefteå kraft, ser fram emot en extra ledig dag tillsammans med barnen Tilia och Iris.

Välj din egen röda dag

2015-04-17

Tidningen Vision nr 3 2015. Nationaldagen på en lördag – avtal ger ledig dag i utbyte

I år infaller Nationaldagen på en lördag. Därmed skulle alla som jobbar vanliga kontorstider kunna gå miste om en röd dag, eftersom de ändå är lediga på lördagen. Men lugn, din lediga dag fryser inte inne. Kollektivavtalet ser till att de flesta får kompensation.

 I samband med att nationaldagen ersatte annandag pingst som helgdag förhandlade Vision fram ett avtal som ger en extra ledig dag de år 6 juni infaller på en lördag eller söndag.

Rätten till ledighet gäller de flesta av Visions medlemmar oavsett om man jobbar i kommun, landsting, Svenska kyrkan eller bolag. Villkoren är lite olika, men för kommun- och landstingsanställda gäller att den som jobbar vanlig kontorstid måndag till fredag och var i tjänst annandag pingst har rätt att vara ledig en extra dag i år.

– Det gäller även visstidsanställda. Och man tar ut den lediga dagen efter överenskommelse med chefen, säger Visions avtalsombudsman Matteus Canevall.

Och om man jobbar deltid?

– Ja, arbetar man till exempel trekvartstid och jobbar varje dag får man ledigt en dag, och får 75 procents lön den dagen. 

För Andreas Långström, kommunikationsingenjör på Skellefteå kraft, var den extra lediga dagen ingen nyhet.

– Vi har fått information på intranätet. Och det är ju alltid trevligt med en ledig dag, säger han.

Vet du redan nu vad du ska göra på din lediga dag?

– Vi ansöker som om det var en vanlig semesterdag. Men den ska tas ut innan året är slut, den går inte att spara. Jag tar den i samband med min sommarsemester, så det blir en extra dag med barnen.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum