×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            ”Jag har mött utsatta personer som berättat att en kollegas undran på jobbet fick dem att ifrågasätta sin situation”, säger Cecilia Nilsson, verksamhetschef, Höganäs kvinnojour.

    ”Jag har mött utsatta personer som berättat att en kollegas undran på jobbet fick dem att ifrågasätta sin situation”, säger Cecilia Nilsson, verksamhetschef, Höganäs kvinnojour.

Våld i hemmet – en jobbfråga

2015-04-17

Tidningen Vision nr 3 2015. Arbetsgivare uppmanas att skapa handlingplan

Fakta

tre tips från Cecilia Nilsson

Kunskap – ordna en utbildning för personalen. Det är viktigt att diskutera ämnet i allmänna termer så att ingen känner sig utpekad.

Medarbetarsamtal – chefer bör utbildas i hur man kan närma sig en medarbetare och visa att de ser problemet och kan agera

Våga fråga – men initiativet till förändring måste alltid komma från den som är utsatt. Det ansvaret kan aldrig någon annan ta.

Vad gör du om du misstänker att en kollega far illa hemma? Arbetsplatser saknar ofta en handlingsplan mot våld i nära relationer – det vill Lena Hallengren (S) ändra på. I en motion till riksdagen uppmanar hon därför arbetsgivare att skapa en sådan beredskap.

– Våld i nära relationer påverkar inte bara individen utan hela samhället, inte minst jobbet och arbetsmiljön – därför vill jag väcka frågan och sätta fingret på att alla har ett ansvar för att motverka detta. Och det finns mycket kvar att göra ute på arbetsplatserna. Att erkänna att detta är ett samhällsproblem är första steget, säger Lena Hallengren.

Exakt hur beredskapen ska se ut är upp till varje arbetsplats att arbeta fram menar hon och får medhåll från Cecilia Nilsson, verksamhetschef på kvinnojouren i Höganäs.

– Det är svårt att komma med krav på en sådan beredskap uppifrån men våld i nära relationer är mycket vanligare än vi tror så vi kan inte blunda för det. Som medmänniska är vi alla skyldiga att våga fråga och lita på vår magkänsla om misstanke finns. Och det är jätteviktigt att inte skydda förövaren om denne finns på samma arbetsplats, säger Cecilia Nilsson.

Vision anser att våld i nära relationer är en facklig fråga eftersom det drabbar medlemmar och deras arbetsliv. På arbetsplatsen kan kollegor uppmärksamma att någon inte mår bra och agera därefter. Information till medarbetarna om vilken hjälp som finns att få är viktigt liksom utbildning av chefer och skyddsombud.

– Våld i nära relationer är ofta skambelagt och inget man pratar om öppet. Att lyfta frågan och tydliggöra vilka värderingar som råder på arbetsplatsen kan därför skicka signaler till den som drabbats, säger Visions förbundsordförande, Veronica Karlsson.             

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum