×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Skapliga löneökningar”

2015-04-16

Tidningen Vision nr 3 2015. Lönerna inom kultur och fritid i kommunerna har ökat mer än genomsnittet.

Under de senaste fem åren har medianlönerna inom kultur- och fritidssektorn ökat med 12–14 procent.

– Det är en skaplig ökning. Snittet ligger kring 12 procent, så flera av Visions yrkesgrupper har fått lite mer, konstaterar Visions avtalsombudsman Kjell Svahn.

Att bibliotekarierna ligger lägre än mindre yrkesgrupper som till exempel fritidskonsulenter och antikvarier har sin förklaring, enligt Kjell Svahn.

– Ja, stora yrkesgrupper som bibliotekarierna har alltid svårt att få stora genomsnittliga löneökningar. Men på den individuella nivån kan det naturligtvis vara annorlunda.

Kjell Svahn noterar också att löneökningarna har varit lägre för Visionsmedlemmar i landstingen.

– Så har det varit i tio års tid. Det rör sig om 3–4 tiondelar lägre löneökningar varje år.

Varför är det så?

– Det beror nog på att arbetsgivarna prioriterar andra yrkesgrupper, till exempel sjuksköterskor och läkare. De får en större del av lönekakan än andra, säger Kjell Svahn.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum