×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Annette Selander i Kramfors kommun är nöjd med sin lön. FOTO: PÄR OLERT

    Annette Selander i Kramfors kommun är nöjd med sin lön. FOTO: PÄR OLERT

Så har lönerna ökat

2015-04-17

Tidningen Vision nr 3 2015. Minst 2,6 procent skulle löneutvecklingen i snitt vara 2014, enligt avtal mellan parterna. Men i de allra flesta av Visions yrkesgrupper har löneökningarna varit större än så.

– Det är skapliga siffror, konstaterar Kjell Svahn, Visions ombudsman för löner och yrkesvillkor.

Enhetschefer inom framför allt äldreomsorgen hör till dem som hade bäst löneutveckling bland de yrkesgrupper där Vision har flest medlemmar. I Kramfors kommun gjordes en extra satsning på just enhetschefer i äldreomsorgen för att lönemässigt komma ikapp likvärdiga tjänster på andra förvaltningar. I snitt blev påslaget drygt sju procent.

– Jag är nöjd med både påslaget och min lön, även om man alltid vill ha mer, säger enhetschefen Annette Selander, som har 34 500 kronor i månaden efter en lönehöjning med cirka 2 000 kronor förra året.

Löneutvecklingen i landsting och regioner var generellt sett lägre än i kommuner. Det har, enligt Kjell Svahn, sin förklaring.

– I två stora kategorier, medicinska sekreterare och tandsköterskor, tillämpas inte individuell lönesättning i praktiken. Löneutvecklingstakten hålls tillbaka med minsta gemensamma nämnare snarare än att premiera ett gott arbete.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum