×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Medicinska ­sekreteraren Marina Eriksson är övertygad om att hon skulle ha kunnat klara sitt jobb om hon fått bättre stöd av arbetsgivaren.

    Medicinska ­sekreteraren Marina Eriksson är övertygad om att hon skulle ha kunnat klara sitt jobb om hon fått bättre stöd av arbetsgivaren.

Platsar inte på jobbet

2015-04-17

Tidningen Vision nr 3 2015. Vision tar strid för Marina Eriksson som har ADHD

Fakta

ADHD
Symptomen vid ADHD är svårigheter med uppmärksamhet, impulskontroll och överaktivitet. Men det går att underlätta för personer med ADHD att få en fungerande vardag.
Krav, förväntningar och miljö behöver anpassas för att undvika stress och överbelastning.
En förstående omgivning ökar chanserna till förbättring.Källa: Attention

Medicinska sekreteraren Marina Eriksson blev uppsagd för att hon inte klarade jobbet. Nu stämmer Vision arbetsgivaren och kräver jobbet tillbaka.

– Jag tror inte de förstår min funktionsnedsättning. Det kanske hade varit lättare om jag hade suttit i rullstol, säger hon.

Marina Eriksson började på Östersunds sjukhus år 2000. Men arbetet tog hårt på krafterna och i perioder blev hon sjukskriven på grund av trötthet och depression. Det gick åt mycket energi att koncentrera sig och skärma av allt som hände runt omkring.

– Jag undrade varför jag inte orkade som alla andra. Ibland var jag så slutkörd att jag grät på jobbet, säger hon

2010 fick hon diagnosen ADHD och halv sjukersättning. Hon tyckte det kändes skönt för egen del men märkte ingen ökad förståelse från arbetsgivaren.

Marina Eriksson har under åren kommit med flera idéer som skulle underlätta för henne. Hon behövde bland annat sitta i eget rum för att inte bli störd och kunna koncentrera sig. Men arbetsgivaren inte ville gå med på några förändringar och Marina Eriksson blev utbränd och sjukskriven på heltid. Ett år senare blev hon uppsagd.

– De har trasat sönder mig. Jag vill hitta lösningar så att jag kan jobba som alla andra men arbetsgivaren har bara fokuserat på vad jag inte klarar.

Vision har stämt arbetsgivaren inför Arbetsdomstolen och kräver att hon ska få jobbet tillbaka samt en diskrimineringsersättning och skadestånd på 250 000 kronor. 

– Arbetsgivaren hade kunnat göra mer för att för att ta tillvara den arbetsförmåga Marina Eriksson har trots sin funktionsnedsättning, till exempel genom en anpassning av arbetsplatsen eller omplacering till ett annat jobb, säger förbundsjuristen Mattias af Malmborg på LO-TCO Rättsskydd.

Arbetsgivaren avstår i dagsläget från att kommentera fallet.      

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum