×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytänkande för rekrytering

2015-04-17

Tidningen Vision nr 3 2015. 529 000 personer behöver rekryteras till kommuner och landsting fram till 2025. Välfärdens arbetsgivare står inför en ordentlig utmaning, konstaterar SKL som tagit fram nio strategier för att lyckas.

1. Använd rätt kompetens. Genom att organisera arbetet annorlunda kan både personal och verksamhet utvecklas och resurser användas effektivt.

2. Bredda rekryteringen. Förändra normer om vem som passar var utifrån kön och ta tillvara på ungas intresse för jobben.

3. Låt fler jobb mer. Skapa förutsättningar för de som arbetar deltid att gå upp på heltid.

4. Förläng arbetslivet. Medelsvensken går i pension vid drygt 63 års ålder, men under rätt förutsättning både kan och vill många jobba längre.

5. Visa på karriärmöjligheter. Synliggör de karriärvägar som finns och försök att skapa nya.

6. Skapa engagemang. Engagerade medarbetare som får ta ansvar gör ett bättre jobb och bidrar mer till verksamhetens utveckling.

7. Utnyttja tekniken. En ökad digitalisering av välfärdstjänsterna öppnar för både effektivare verksamhet och bättre kvalitet.

8. Marknadsför jobben. Var synlig och sprid information om spännande jobb inom välfärdssektorn.

9. Underlätta lönekarriär. Lönerna ska sättas lokalt och individuellt och bra prestationer ska belönas.

Källa: ”Sveriges viktigaste jobb finns i välfärdssektorn – hur möter vi rekryteringsutmaningen?”, SKL.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum