×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Åsa Ehn Nygren, blivande ingenjör i elektroteknik och studentinformatör för Vision på Chalmers, tror att kommuner och landsting måste blir bättre att marknadsföra jobben om de ska klara konkurrensen med privata företag. Foto: Anna Rehnberg

    Åsa Ehn Nygren, blivande ingenjör i elektroteknik och studentinformatör för Vision på Chalmers, tror att kommuner och landsting måste blir bättre att marknadsföra jobben om de ska klara konkurrensen med privata företag. Foto: Anna Rehnberg

Nya grepp i jakten på ingenjörer

2015-04-16

Tidningen Vision nr 3 2015. Så ska kommunerna rekrytera 10 000 tekniker och ingenjörer

Kommuner och landsting kommer att behöva rekrytera drygt en halv miljon medarbetare de närmaste tio åren. De flesta inom skola och vård, men även inom de tekniska yrkena är rekryteringsbehovet omfattande. Enligt beräkningar från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, kommer 5 000 tekniker och 5 000 ingenjörer att behöva anställas fram till 2025.

För att lyckas har SKL tagit fram flera strategier. Bland annat ska man satsa på bättre marknadsföring och ta tillvara på ungas intresse för jobben. Bra idé, tycker Åsa Ehn Nygren, som utbildar sig till ingenjör i elektroteknik på Chalmers i Göteborg.

– De flesta studenter är inriktade på att jobba i privata företag. När vi har arbetsmarknadsdagar här på Chalmers är det just de stora företagen som syns och hörs mest. Kommuner och landsting borde bli bättre på att visa vilka jobb de har att erbjuda oss, säger Åsa Ehn Nygren som räknar med att plugga i tre år till innan hon ger sig ut i arbetslivet.

– Jag är redan anställd på Scania, så för mig är det naturligt att i alla fall till en början fortsätta arbeta där när utbildningen är klar.

Men skulle du kunna tänka dig att jobba i en kommun eller ett landsting?

– Ja, absolut. Det kan vara mer givande att jobba som en del i ett större sammanhang, där man inte bara ägnar sig åt att tillverka komponenter till produkter.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum