×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision klubbade ny lönepolitik

2014-03-11, Tidningenvision.se

Vision klubbade en ny lönepolitik på ett extrainsatt förbundsmöte. Förhoppningen är att den ska ge medlemmarna större inflytande över sin lön och minska löneskillnaderna mellan kvinnor och män.

I går samlades 175 förtroendevalda på Arlanda för att fatta beslut om förbundets nya lönepolitik. Underlaget har tagits fram på mer än 640 fikaträffar där tusentals medlemmar och förtroendevalda under förra året diskuterade lön,
lönesättning och vad Vision kan göra i dessa frågor.

Efter en lång diskussion och som ledde till vissa justeringar beslutade mötet att anta den nya lönepolitiken. Diskussionen handlade bland annat om språket i förslaget som hade tagits fram.

– Jag-perspektivet är för starkt i förslaget. I fackföreningsvärlden har vi ett vi-perspektiv, sade Lars Ek, ordförande i Region Halland.

Den nya lönepolitiken innehåller fyra punkter; lön, förutsättningar, arbetsgivaren och arbetsmarknaden.

Lönen ska spegla arbetets innehåll, ansvar, de anställdas resultat samt utbildning och kompetens. Lönen ska sättas individuellt och de anställda ska kunna påverka den genom sin prestation.

Visions medlemmar ska ha bra förutsättningar för att kunna utföra sitt jobb. Målen för arbetet ska vara tydliga och väl kända för alla.

Arbetsgivaren har ansvaret för hur lönerna sätts lokalt men Vision ska vara med i både löne- och budgetprocesser. Vision vill också tillsammans med arbetsgivaren ta ansvar för att lönekriterierna och lönesamtalen håller bra kvalitet.

Ett nytt avsnitt handlar om de strukturella löneskillnaderna, att lönerna är lägre i kvinnodominerade yrken, branscher och sektorer än i mansdominerade. Vision ska verka för att lönerna ökar mer på de kvinnodominerade områdena än i andra sektorer ända tills de skillnaderna har jämnats ut.

Vad kommer den nya lönepolitiken att innebära för skillnad?

– Jag hoppas att den nya lönepolitiken ska ge mer energi och kraft i det lönepolitiska arbetet på alla nivåer i förbundet. Man ska känna som medlem att vi verkligen kämpar och fajtas för dem, sade Annika Strandhäll, Visions förbundsordförande efter beslutet.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum