×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision anmäler Lunds kommun för övertidsberg

2014-03-24, Tidningenvision.se

Vision har anmält vård- och omsorgsförvaltningen i Lunds kommun till Arbetsmiljöverket. Enligt huvudskyddsombudet ökar övertiden så mycket att det hotar de anställas hälsa.

Enligt Visions huvudskyddsombud i kommunen, Lars Öst, har arbetsgivaren under de senaste åren använt 19 miljoner kronor för att täcka kostnaderna för övertid. Det motsvarar 576 årsarbetare under tio år. Samtidigt som övertidsberget har växt har sjukfrånvaron i kommunen ökat.

Vision har vid flera tillfällen påtalat oron för arbetsgivaren utan att något har hänt. Nu har Vision därför gjort en så kallad 6 6a-anmälan till Arbetsmiljöverket.

–Jag skickade en skrivelse till arbetsutskottet och förvaltningsledningen den 15 januari och sträckte ut en hand för att vi kanske skulle sätta till en arbetsgrupp för att få bukt på övertiden men jag har inte fått en enda återkoppling, det har varit helt tyst, säger Lars Öst.

Lars Öst har inväntat flera möten med arbetsutskottet och vård-och omsorgsnämnden utan att frågan har tagits upp. Han har också avvaktat resultatet från en personalpolitisk utvärdering och även den visar nu att situationen inte blivit bättre.

–Jag tycker det är tråkigt att jag känner mig tvungen att ta det här steget men jag ser inget annat alternativ, säger han.

I anmälan kräver facket att vård- och omsorgsförvaltningen ska vidta följande åtgärder:

  • Sätta upp konkreta arbetsmiljömål på hur övertiden kan minskas.
  • Ange gränsvärden för att fånga upp enskilda medarbetare/arbetsplatser innan de ekonomiska värdena blir för stora.
  • Arbeta aktivt med förebyggandet av övertidssituationer.

Tidningen Vision har sökt förvaltningschefen Seth Pettersson men har ännu inte fått kontakt med honom.

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum