×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Växjö kommun får böta för upphandling

2014-03-17, Tidningenvision.se

Tekniska förvaltningen i Växjö köpte maskiner och tjänster för omkring 3,7 miljoner kronor utan att följa upphandlingsreglerna. Nu tvingas kommunen böta 325 000 kronor.

Det handlar om fem tillfällen där tekniska förvaltningen har slutit avtal utan att annonsera och ge alla leverantörer möjlighet att konkurrera. Avtalen gällde bland annat krossning av berg- och asfaltsmassor och trafiksignalanläggningar.

Vid alla fem tillfällen var avtalen värda mer än 270 000 kronor som är gränsvärdet för när offentliga upphandlingar ska annonseras och konkurrensutsättas.

Konkurrensverket begärde i höstas att förvaltningsrätten skulle döma ut upphandlingsböter och nu har domstolen beslutat att kommunen ska betala 325 000 kronor.

Summan är högre än normalt eftersom kommunen har genomfört flera otillåtna direktupphandlingar under en längre tid.

Domen har ännu inte vunnit laga kraft eftersom kommunen kan överklaga.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum