×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vägran att ta emot barn kan kosta 500 000

2014-03-25, Tidningenvision.se

Östra Göinge måste ta emot tre ensamkommande flyktingbarn som har anvisats till kommunen. Om kommunen inte fattar ett sådant beslut senast den 23 april hotar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, med böter på 500 000 kronor.

Sedan årsskiftet måste alla kommuner vara beredda att ta emot ensamkommande flyktingbarn, oavsett om man har en överenskommelse med Migrationsverket eller inte. Barnen ska tas emot i ett familjehem eller i ett HVB-hem och kommunerna måste se till att det finns platser. ​

Östra Göinge har tagit emot två ensamkommande flyktingbarn tidigare i år men har vägrat ta emot ytterligare tre som har anvisats till kommunen av Migrationsverket.

Kommunen menar att man inte kan ta emot ytterligare barn och ge dem vård av god kvalitet eftersom det inte finns lediga platser på HVB-hem eller i familjehem.

IVO konstaterar i sitt beslut att kommunen inte kan hänvisa till bristande kvalitet på grund av platsbrist. IVO anser att Migrationsverkets beslut inte går att överklaga, och att de barn som anvisats till kommunen ska anses som att de redan vistas där.

–Enligt socialtjänstlagen har en kommun ansvar för att enskilda människor som vistas i kommunen också får den hjälp och det stöd som behövs, säger Thomas Mehralizade, avdelningschef för avdelning Syd, i ett pressmeddelande.

Om kommunen inte utreder och beslutar om lämpligt boende för de tre barnen senast den 23 april hotar IVO med ett vite på 500 000 kronor. Det slutgiltiga beslutet om kommunen ska tvingas betala vite fattas av förvaltningsrätten.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum