×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så mycket ökade lönerna i Svenska kyrkan

2014-03-28, Tidningenvision.se

Diakonernas snittlön steg med 800 kronor i månaden och assistenternas med 600. Totalt sett ökade medellönerna för anställda i Svenska kyrkan i fjol med 800 kronor motsvarande 2,9 procent.

Medellönen för samtliga anställda i Svenska kyrkan var i fjol 28 200 kronor i månaden, visar ny lönestatistik från Svenska Kyrkans Arbetsgivarorganisation. Jämfört med året innan är skillnaderna i löneökningar mellan olika befattningar förhållandevis små. Men med enstaka undantag har medellönerna ökat något mer på chefstjänster, både räknat i kronor och procent. Till exempel steg kyrkoherdarnas snittlön med 1 700 kronor (3,7%),  lönerna för chefer för kyrkogårdsförvaltningar ökade med 1 400 kronor (3,66%) och medellönen för kyrkokamrerer steg med 1 600 kronor (3,64%).

De högre befattningarna i kyrkan har också i regel haft bäst löneutveckling på längre sikt. Sedan 2009 har medellönen för Svenska kyrkans anställda ökat med 11,9 procent. Under samma period har snittlönen för kyrkoherdar, kyrkokamrerer och kamrerer/ekonomer ökat med ungefär 15 procent.

Statistiken visar också att antalet anställda minskar. I fjol arbetade 21 638 personer i Svenska kyrkan, vilket är 677 färre än 2009. En förändring som skett är att assistentjänster försvunnit. På fem år har antalet assistenter minskat med 189 personer, samtidigt som det blivit något fler handläggare.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum