×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ovanligt löneavtal ska lyfta tandsköterskor

2014-03-06, Tidningenvision.se

Sammanlagt 5,3 procent för 2014 och 2015 och hela löneökningen ska betalas ut efter sommaren. Förhoppningen är att det ovanliga avtalet ska lyfta lönerna för tandsköterskorna i Örebro läns landsting.

– Arbetsgivaren har insett att det är brist på tandsköterskor och att man måste göra något extra för den här gruppen, säger Eva Straumits, avdelningsordförande i landstinget.

I våras fick Visions medlemmar i kommuner och landsting ett nytt fyraårigt löneavtal. Avtalet ska ge löneökningar på i genomsnitt minst 2,6 procent det första året, det vill säga 2013, och minst 2,2 procent 2014. De sista två åren, 2015 och 2016, är sifferlösa.

Det lokala löneavtal som Vision nu har tecknat för alla medlemmar inom tandvården i Örebro läns landsting har ett annat upplägg. 2014 och 2015 får medlemmarna sammanlagt 5,3 procent och hela löneökningen kommer att betalas ut i september 2014.

– Egentligen gör vi ju inte sådana här avtal. Men jag stämde av med en central ombudsman på Vision och vi var överens om att det var värt att pröva, säger Eva Straumits.

Under senare år har missnöjet med lönen varit stort bland tandsköterskor och löneupproren för högre lön har spridit sig över landet. Också i Örebro har protesterna varit högljudda.

Men sedan tandvårdsdirektören Göran Stegersjö tillträdde har tongångarna från arbetsgivaren blivit mer förstående. Stegersjö har bland annat konstaterat att tandsköterskorna är en grupp som är eftersatt lönemässigt.

– Han har ett annat synsätt som har gjort det här avtalet möjligt. Nu gör man en extra satsning på tandsköterskorna, säger Eva Straumits.

I och med att löneökningen för 2014 och 2015 kommer i september blir det mer pengar än vanligt att fördela. Eva Straumits tror och hoppas att det kommer att leda till ett lyft för yrkesgruppen.

– Nu finns mer pengar att fördela och goda förutsättningar att öka lönespridningen.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum