×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Löneuppror ger resultat i Örebro

2014-03-03, Tidningenvision.se

Vision har under många år hävdat att lönerna för tandsköterskorna i Örebro läns landsting är för låga. Nu får man medhåll från arbetsgivaren.

Under senare år har löneupproren för högre tandsköterskelöner spridit sig över landet. I Örebro skickade tandsköterskorna ett protestbrev till alla folktandvårdskliniker i länet och till tandvårdschefen.

Bland annat påpekade man att de har för låg lön i förhållande till arbetsuppgifterna och att den minimala lönespridningen gör att det inte finns något utrymme att göra lönekarriär.

I en intervju i TV4 bekräftar nu Göran Stegersjö, tandvårdsdirektör i Örebro läns landsting, att lönerna släpar efter:

– Att alla vill ha högre lön är ju inte så konstigt, men när det gäller tandsköterskorna är det en grupp som är lite eftersatt, säger han.

Eva Straumits, Visionsordförande i landstinget, ser det som ett erkännande.

– Ja det gör jag. Vi har diskussioner med tandvårdsledningen och har fått ett förslag. Det ser bra ut, men jag kan inte nämna några siffror i dagsläget, säger hon.

Under veckan ska parterna komma överens om den generella löneökningsnivån. Därefter ska tandsköterskorna senare i vår lönesättas individuellt.

– Då får vi se hur mycket var och en får. Men ju högre procentsats vi kommer överens om med arbetsgivaren, desto större möjlighet får vi att öka lönespridningen, säger Eva Straumits.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum