×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Linköping inrättar visselblåsarfunktion

2014-03-20, Tidningenvision.se

Ytterligare en kommun inrättar en så kallad visselblåsarfunktion för att avslöja allvarliga oegentligheter. Även de kommunala bolagen omfattas.

–För det första vill vi skicka en tydlig signal om att vi inte accepterar oegentligheter i kommunen eller bolagen. För det andra vill vi skapa ett system så att våra medarbetare på ett säkert sätt kan anmäla om det förekommer problem, säger kommunalrådet Christian Gustavsson (M).

I normala fall ska anställda anmäla misstänkta oegentligheter till sin närmaste chef. Det kan handla om mutor, bedrägerier eller annat fiffel. Men om det av olika anledningar inte är möjligt har vissa kommuner startat så kallade visselblåsarfunktioner. Då gör man en anmälan till någon fristående enhet. I Falun vänder sig anmälaren till kommunrevisorerna och i Göteborg till en advokatbyrå.

Kommunstyrelsen i Linköping har nu beslutat att inrätta en liknande funktion som är till för särskilt allvarliga oegentligheter och gäller misstankar mot personer i ledande ställning eller andra nyckelpositioner i både kommunen och kommunens bolag.  Kommunen ska nu göra en upphandling hos en advokatbyrå eller liknande som ska ta emot anmälningarna. Utredningarna ska därefter göras av en grupp inom kommunen där även personer som inte jobbar i kommunen kommer att ingå.

–Vi har inte har inte haft några skandaler eller problem som har kommit upp till ytan så det här är ingen reaktion på något sådant. Vi gör det här för att förebygga helt enkelt.

Visselblåsarfunktionen är tänkt att vara i drift till i höst. Kommunen har inga exakta siffror på vad den kommer att kosta men bedömer att det inte handlar om mer än 200 000 kronor om året.

Den nya verksamheten ska utvärderas efter sex månader och en gång till efter ytterligare sex månader.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum