×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Landsting tar krafttag för ökade löneskillnader

2014-03-26, Tidningenvision.se

Löneskillnaderna mellan nyanställda och dem med många års erfarenhet måste öka. Det slår Landstinget i Uppsala fast. Nu ska det utredas vilka yrken som ska prioriteras.

I grunden handlar frågan om sjuksköterskornas löner. På två år har ingångslönerna för sjuksköterskor i Uppsala ökat från omkring 21 000 till i snitt 25 500 kronor. Ökningen har gjort att nyanställda i flera fall fått högre lön än kollegor som arbetat i många år. Flera politiker anser nu att löneskillnaderna för sjuksköterskor, men även inom andra yrken, blivit för små.

­–Vi vill ha konkurrenskraftiga löner där man får lön efter kompetens och ansvar. Kruxet är att det inte blivit så. Vi vill ha tydligare lönespridning. Det ska vara en självklarhet att man har mer i lön efter 20 år i yrket än om man är nyanställd, säger Lina Nordquist (FP), landstingsråd och ordförande i produktionsstyrelsen inom landstinget.

Produktionsstyrelsen beslöt i går att alla sjukvårdsförvaltningar ska gå igenom sina yrkesgrupper och se vilka grupper man anser haft för liten lönespridning. I nuläget vill Lina Nordquist inte peka ut några fler yrkesgrupper än sjuksköterskor men misstänker att medicinska sekreterare kan bli en sådan grupp. Hon säger också att de medicinska sekreterarna är en prioriterad grupp vid årets löneförhandlingar på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Vivi-Ann Lövgren är avdelningsordförande för Vision i Landstinget i Uppsala. Hon är positiv till att landstinget ska verka för ökade löneskillnader.
–Jag har tjatat om lönespridning i hur många år som helst. Men det är väldigt svårt att förklara för medlemmarna. Många vill inte ha lönespridning, säger hon.

Uppdraget att kartlägga vilka yrkesgrupper som har liten lönespridning ska vara färdigt redan i maj.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum