×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Lägre avgift till a-kassan

2014-03-10, Tidningenvision.se

Avgiften till a-kassan sänks på nytt. Från och med den 1 april kostar medlemskapet i Akassan Vision under hundralappen.

Den nuvarande avgiften på 108 kronor sänks till 99 kronor vid nästa månadsskifte.

–Anledningen är att vi har ett högt eget kapital, och sedan arbetslöshetsavgiften togs bort har vi inte lika stort behov av det. Därför tycker styrelsen att vi ska ge något tillbaka till medlemmarna, säger Christina Sundborg, chef för Akassan Vision.

Arbetslöshetsavgiften infördes av den borgerliga regeringen 2008 och innebar att avgiften blev högre i a-kassor där arbetslösheten var hög. Motivet var att det skulle dämpa löneökningarna i dessa sektorer. Det önskade resultatet har dock uteblivit och därför togs arbetslöshetsavgiften nyligen bort.

Det var bara några månader sedan avgiften till Visions a-kassa sänktes förra gången, då från 119 till 108 kronor. Även då var den borttagna avgiften motiveringen.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum