×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommun förbjuds konkurrera med privata företag

2014-03-31, Tidningenvision.se

Servicekontoret i Borås kommun förbjuds att sälja tjänster till andra än den egna kommunen. Det slår Stockholms tingsrätt fast och går därmed på Konkurrensverkets linje.

I januari 2012 stämde Konkurrensverket Borås kommun för att Servicekontoret sålde mark- och anläggningsarbeten till privata kunder och andra kommuner. Detta, anser Konkurrensverket, strider både mot kommunallagen och konkurrensreglerna.

I sin stämning hävdade Konkurrensverket bland annat att Servicekontoret har flera konkurrensfördelar jämfört med privata företag. En kommunal förvaltning finansieras till exempel med skattemedel och kan inte gå i konkurs och får dessutom direkttilldelade uppdrag från kommunen och är därför mindre säsongs- och konjunkturberoende än privata företag.

–Alla kommuner och landsting har nu, efter denna tydliga dom, all anledning att se över hur de bedriver säljverksamhet så att det inte sker på ett olagligt sätt, säger Dan Sjöblom, generaldirektör för Konkurrensverket, i ett pressmeddelande.

Kommunalrådet Tom Andersson (MP) säger att Servicekontoret bara använder tillfällig överkapacitet för att utföra arbeten åt andra.

–Det är en liten del av Servicekontorets verksamhet det handlar om. Vi ska dock överväga att gå vidare för att få vår modell prövad i högre instans, säger han i ett uttalande på kommunens hemsida.

Kommunen får sex månader på sig att sluta med försäljningen annars får man betala ett vite på tre miljoner kronor.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum