×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kan vara lagbrott i Mönsterås

2014-03-13, Tidningenvision.se

Vissa visstids- och deltids­anställda i Mönsterås har inte rätt till friskvårdsbidrag. Bidragsreglerna kan vara olagliga, och nu lovar kommunens personalchef att se över dem.

– Mycket talar för att det kan vara frågan om otillåten diskriminering, säger Mikael Ruukel, jurist på Vision.

För att få ta del av Mönsterås friskvårdsbidrag, som är på max 2 400 kronor per år, måste man ”anses vara stadigvarande anställd i kommunen” och ”ingå i den kontinuerliga personalbemanningen under minst sex månader”. För deltidsanställda gäller att man måste arbeta minst 40 procent.

Dessa begränsningar kan strida mot lagen om förbud mot diskriminering av deltids- och visstidsanställda.

– Det tycks vara frågan om ett missgynnande eftersom mindre förmånliga anställningsvillkor tillämpas för dessa grupper, säger Mikael Ruukel.

Enligt lagen måste arbetsgivaren kunna uppge sakliga skäl för missgynnandet.

Varken Visions lokala avdelningsordförande eller kommunens personalchef har varit medvetna om att friskvårdsreglerna kan vara diskriminerande.

– Är det fel juridiskt så ska vi ta en diskussion med arbetsgivaren om det, säger Liselotte Byström, Visions ordförande.

Kommunens personalchef Marianne Rudebeck säger att reglerna nu ska ses över.

– Det är klart att vi inte vill diskriminera på något vis. Vi ska titta på formuleringarna, men sedan är det politikerna som beslutar, säger hon.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum