×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gravid arbetssökande får 50.000 kronor

2014-03-05, Tidningenvision.se

När Borås kommun insåg att den arbetssökande kvinnan var gravid avbröts rekryteringen. Könsdiskriminering och ett brott mot föräldraledighetslagen anser Arbetsdomstolen som slår fast att kvinnan ska få 50 000 kronor i skadestånd.

Kvinnan hade sökt en tillsvidaretjänst som biståndshandläggare i Borås kommun. Hon kallades till anställningsintervju, men när det stod klart för arbetsgivaren att hon var gravid i sjätte månaden blåstes rekryteringen av.

Kommunen bestred inledningsvis att det rörde sig om diskriminering, men erkände när Diskrimineringsombudsmannen, som har företrätt kvinnan, tog frågan till Arbetsdomstolen (AD). Nu har AD beslutat att kvinnan ska få 50 000 kronor i skadestånd enligt diskrimineringslagen och föräldraledighetslagen.

– Lagen är till för att förhindra att kvinnor blir systematiskt diskriminerade i arbetslivet när de är gravida eller i samband med föräldraledighet, vilket leder till att de går miste om både jobb och inkomst. Det här ska man som arbetsgivare känna till, säger Martin Mörk, chef för DO:s processenhet i ett pressmeddelande.

Under de senaste fyra åren har cirka 400 personer anmält till DO att de har diskriminerats i arbetslivet på grund av en växande mage eller ett spädbarn på armen, enligt en genomgång som Tidningen Vision gjorde i våras. Totalt gick nio fall till AD, i fyra av fallen vann arbetsgivarna och i fem vann arbetstagarna.

 

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum