×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Föräldrar är hemma med barn lika länge – om 80 år

2014-03-31, Tidningenvision.se

Papporna har ökat sitt uttag av föräldraledighet. Men ökningen är blygsam. Med förra årets ökningstakt skulle föräldraledigheten delas lika först om 80 år.

Fakta

1.Västerbotten
2.Gotland
3.Jämtland
..............
19. Blekinge
20. Gävleborg
21.Skåne

För femtonde året i rad presenterar TCO sitt pappaindex. Resultatet från 2013 visar att männen fortsätter att öka sitt uttag av föräldraledighet, dock i blygsammare takt än tidigare år. I dag tar papporna ut en fjärdedel av alla föräldradagar.

–Dagens ojämnställda uttag har negativa konsekvenser för kvinnors inkomst och yrkesliv. Det har också konsekvenser för relationen mellan pappa och barn, säger TCO:s ordförande Eva Nordmark i ett pressmeddelande.

Skillnaderna i föräldrauttag har flera konsekvenser. TCO pekar bland annat på att kvinnor är hemma mer för sjukfrånvaro och att kvinnor generellt anses som mindre pålitlig arbetskraft på grund av det större ansvaret för barnen.

TCO väger samman sitt pappaindex utifrån hur många av de föräldralediga dagarna som tas ut av män och hur stor andel av de föräldralediga som är män.

Både Socialdemokraterna och Folkpartiet säger till SVT:s rapport att de är positiva till en tredje pappamånad, något TCO driver. En tredje pappamånad innebär att tre månader av föräldraledigheten är vikta åt den ena föräldern. I dag är två månader vikta åt en förälder.––

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum