×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler vill kolla jobbsökares hälsa

2014-03-12, Tidningenvision.se

Arbetsgivare gör allt mer bakgrundskontroller vid anställningar. Var tredje vill dessutom göra mer hälsoundersökningar, drogtester och kolla tidigare sjukfrånvaro.

Det finns en tydlig trend i att bakgrundskontrollerna ökar. Det konstaterar Stockholms Handelskammare i en rapport där HR-ansvariga i privata företag och offentlig sektor tillfrågats om rekrytering. 40 procent av de som besvarat enkäten anser att bakgrundskontrollerna ökat det senaste året.

Förutom att ta referenser på sökande – vilket i stort sett samtliga rekryterare gör – är det vanligast att kolla tidigare anställningar och utbildning hos sökande. Därefter  är det kontroller på nätet som görs oftast. 32 procent kollar bloggar, twitter, Linkedin eller Facebook, att jämföra med 30 procent i fjol och 24 procent året dessförinnan.

En mindre andel, 16 procent,  gör hälsoundersökningar och nästan lika stor andel drogtestar personal innan de anställs. Men betydligt fler vill göra det. 30 procent av dem som inte gör drogtester, kollar sjukfrånvaro eller gör hälsokontroller skulle vilja göra det för att öka tryggheten i rekryteringen.

Undersökningen visar också på skillnader mellan privata och offentliga arbetsgivare. Företag i privat sektor är mer angelägna att ta kreditupplysningar, göra drogtester och kontroller  på sociala medier. Offentliga arbetsgivare lägger större vikt vid att kolla utbildning och brottsdomar. Dessutom googlar de oftare de som söker jobb.

Undersökningen gjordes i januari och omfattar 524 arbetsgivare.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum