×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler larm om dålig arbetsmiljö i sjukvården

2014-03-19, Tidningenvision.se

Antalet anmälningar från skyddsombuden i sjukvården har fördubblats på några år. Problemen gäller bland annat hög arbetsbelastning och krångel med nya IT-system.

I fjol gjordes 63 anmälningar av skyddsombud som begärde att Arbetsmiljöverket grep in för att åtgärda problem i arbetsmiljön. Det är 11 fler än 2012 och en fördubbling jämfört med 2009-2011 då antalet anmälningar låg på cirka 30 per år. Det skriver Läkartidningen.

Arbetsmiljöinspektör Lise-Lotte Hamfeldt ser flera orsaker till ökningen, bland annat hög personalomsättning och det handlar om stora politiskt styrda organisationer där det lätt händer att frågor fastnar på fel beslutsnivå och blir olösta.

– Det leder till frustration hos personalen. Man kommer inte tillrätta med problematiken fast man lyft frågorna, säger Lise-Lotte Hamfeldt  till Läkartidningen.

Hon konstaterar att tre problem sticker ut bland anmälningarna – hög arbetsbelastning, överbeläggningar och IT-system – och att det blivit vanligare att fackförbund gör gemensamma anmälningar. Ett exempel är primärvården i Skåne, där Läkarförbundet, Vision, Kommunal och Vårdförbundet förra våren krävde att införandet av ett nytt journalsystem stoppades. Facken vittnade om stora problem på de vårdcentraler där systemet först testats och krävde skyddsronder och nya rutiner för riskanalyser vid byten av IT-system.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum