×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Afa-miljarder till kooperativa och privata företag

2014-03-27, Tidningenvision.se

Afa försäkring betalar tillbaka sju miljarder kronor till privata och kooperativa företag. Orsaken till återbetalningen är att färre personer än beräknat varit sjukskrivna.

Fakta

Avtalsgruppsjukförsäkringen AGS ger kompletterande ersättning om man har rätt till sjukpenning eller sjukersättning från Försäkringskassan och om man omfattas av kollektivavtal inom avtalsområde Svenskt Näringsliv–LO och avtalsområde KFO-LO.

Den 1 juli 2008 förändrades sjukförsäkringssystemet. Antalet personer som har beviljats sjukersättning har därefter minskat avsevärt.

Källa: Afa

Afa Försäkring ägs gemensamt av fackförbund och arbetsgivare. Nyligen fick kommuner och landsting tillbaka 11 miljarder kronor eftersom färre anställda än beräknat fått sjukersättning.

Nu kommer även privata och kooperativa företag att få 7 miljarder kronor i premier för sjukförsäkringen AGS som ingår i kollektivavtalet.

Pengarna går tillbaka till företagen som också bestämmer vad de skall användas till. Kommuner och Landsting har tidigare använt en del av pengarna till att starta en omställningsfond.

Vision har runt 6 000 medlemmar i företagen som berörs som är anslutna till arbetsgivarorganisationerna Almega och KFO. Det handlar till exempel om privata vårdföretag, behandlingshem, företagshälsovårdsföretag och skolor.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum