×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision vill ha starkare skydd för visselblåsare

2014-05-20, Tidningenvision.se

Vision tycker inte att förslaget – som en statlig utredning lagt fram – ger ett tillräckligt långtgående skydd för visselblåsare. Skyddet är fortfarande så dåligt att få kommer våga anmäla.

I dag har den som är privatanställd och larmar om missförhållanden inte mycket till skydd. Det enda skydd man har är att om man berättar om problemen för en journalist får denne inte röja ens identitet. Därför har regeringen låtit utreda hur skyddet kan stärkas. Men Vision är inte nöjda med de förslag till förbättringar som lagts fram.

–Vi anser att man gör det mycket svårt för den anställde att larma. Väldigt få kommer att våga göra det. Man sätter sin anställning på spel, säger Åsa Tillberg, jurist på Vision.

Enligt förslaget ska den som är privat anställd först larma internt. Om det visar sig att inget händer kan man sedan larma externt, det vill säga till media. Men det är inte någon bra ordning, enligt Visions förbundsordförande Annika Strandhäll.

–Den som  larmar internt röjer sin identitet och om inget händer är risken stor att man inte vågar gå vidare och larma externt, säger hon i ett pressmeddelande.

Vision vill i stället se en ordning där det ska vara okej att gå direkt till massmedia, om man befarar att internt larm kan få negativa konsekvenser.

 

 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum