×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Skyddsombud stänger arbetsplats – igen

2014-05-07, Tidningenvision.se

Lokalerna i Ryhovs sjukhus har under de senaste två åren sanerats från asbest och andra giftiga ämnen. Men när personalen fick komma tillbaka dröjde det inte länge innan de blev sjuka igen.

Svidande ögon, torra slemhinnor i halsen och kliande öron. På en del anställda har tungan svällt upp och blivit så torr att den spruckit. Det är symtom som 30 av de 70 personer som jobbar inom öppenvårdspsykiatrin och på beroendeverksamheten vid Ryhovs sjukhus drabbats av sedan de flyttade tillbaka till sina gamla lokaler i oktober.

–En del blev sjuka så fort de kom tillbaka och sedan blev fler och fler dåliga. Det har eskalerat kraftigt sedan februari-mars och till slut blev det så många som blev sjuka att jag fick stänga arbetsplatsen, säger Visions huvudskyddsombud Lillemor Örneling.

För två år sedan stängde hon lokalerna som senare sanerats till en kostnad av 23 miljoner kronor. Flera olika bolag har varit inblandade i arbetet. Varför personalen fortfarande mår så dåligt av inomhusmiljön att flera till och med blivit sjukskrivna vet man inte. Nya mätningar ska göras och personalen har fått flytta till andra lokaler tills vidare.

–De kommer inte att kunna flytta tillbaka under de närmaste tre till sex månaderna, säger Lillemor Örneling.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum