×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Röda kommuner tar emot fler flyktingar

2014-05-05, Tidningenvision.se

Kommuner som styrs av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet tar emot fler flyktingar än borgerligt styrda kommuner. Det visar en granskning som SVT gjort.

Räknar man antalet flyktingar per 1 000 invånare och ser vilka 50 kommuner som tar emot minst antal flyktingar så visar det sig att 39 av dem varit borgerligt styrda sedan 2006. Av de 50 som tagit emot flest var 19 vänsterstyrda, 23 hade gränsöverskridande majoritet eller bytte majoritet vid valet 2010.

En vanlig förklaring till varför kommuner tar emot färre flyktingar är brist på bostäder, framför allt när det gäller hyresrätter. Bland de kommuner som tar emot minst antal har nästan alla färre hyresrätter än rikssnittet.

En annan gemensam nämnare är arbetslöshet. 44 av de 50 kommuner som tar emot flest flyktingar har en arbetslöshet över rikssnittet. Bland de 50 kommuner som tar emot minst antal flyktingar har 44 procent istället en arbetslöshet under rikssnittet.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum