×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Med uppdrag att förenkla byråkratin

2014-05-19, Tidningenvision.se

Gilbert Tribo (FP) är regionråd i Skåne och ordförande för nyligen startade beredningen för minskad byråkrati, förenklingskommissionen.

Vad gör ni?

– Det är våra medarbetare som vet bäst. Vi är ute och träffar personal och har startat en brevlåda dit man kan skicka förslag. Vi har fått in hundratals.

Till exempel?

– Ett exempel är problemet är att man behöver logga in i varje system för sig. Det kan handla om 17–18 stycken på en arbetsplats. Det måste lösas.

Att vårdande personal har för mycket administration har varit känt länge. Varför har ni inte gjort något tidigare?

– Det har varit spridda skurar med enskilda projekt här och där. Sedan hamnar förslagen hos chefer som inte har mandat att genomföra förändringarna. Vi måste bli bättre på central nivå.

Ni har tidigare minskat den centrala administrationen med 200 tjänster. Blir det mer personalneddragningar nu?

– Nej, det är inte alls vårt syfte. Vi ska lösgöra tid för vårdande personal att träffa patienter.

När Tidningen Vision frågade landets läkarföreningar svarade så gott som samtliga att det behövs fler medicinska sekreterare. Vad tycker du?

– Ja, det tror jag vi kommer att föreslå. Men inte för att göra traditionella arbetsuppgifter. Kanske mer för att arbeta med kvalitetsregister eller att sätta samman längre utlåtanden för journaler än att bara sitta och skriva.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum