×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Mättad marknad i Skåne

2014-05-28, Tidningenvision.se

I Skåne finns däremot ingen brist på tandsköterskor. Där är det vanligt med 20–25 sökande till varje tjänst.

– Marknaden är ganska mättad. Det finns en skola i Malmö och en i Helsingborg, vilket betyder att det utbildas cirka 40 tandsköterskor per år, säger Karin Persson, ordförande i Vision Folktandvården Skåne.

Enligt arbetsgivaren beror den goda tillgången också på att Folktandvården Skåne är en bra arbetsgivare. Något Karin Persson delvis håller med om.

– Ja, det är en jättebra arbets­givare. Förutom när det kommer till lönerna, säger hon.

Att det är lätt att få tag i tandsköterskor innebär också att det är svårt att få gehör hos arbetsgivaren för högre löner för de nya tandsköterskorna.

– Den som inte har någon arbetslivserfarenhet som tandsköterska går in på en lön på 17 500 kronor, säger Karin Persson.

Men trots den låga lönen är det få som kan tänka sig att flytta.

– Skånska tjejer är väldigt hemkära. Det är inte ofta jag hör någon säga att ”nu ska jag flytta på mig”. Man vill vara kvar i storstaden och väntar hellre tills en tjänst blir ledig, säger hon.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum