×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Köpte en synt för pengarna

2014-05-28, Tidningenvision.se

Fakta

Yrke: Programledare, författare och föreläsare. 
Ålder: 42 år. 
Aktuell: Programledare för Kärlekskoden i SVT. 
Familj: Sambo och tre barn (13, 11 och 2 år gamla). 
Intressen: Gillar amerikanska serietidningar.

Vilket var ditt första jobb?
– Det allra första var ett sommarjobb på ett företag som hette Datordrift när jag var 15 år. Jag var någon slags alltiallo. Jag hängde runt och hjälpte vaktmästaren. Det vill säga, sorterade papper och bladade i kuvert, till exempel. Och så hoppade jag in och svarade i telefon när de som jobbade i receptionen gick på semester.

– Det var min kompis föräldrar som ägde företaget och jag fick säkert jobbet för att de ville vara snälla. Ibland misstänkte jag att vissa arbetsuppgifter skapats mest för att jag skulle ha något att göra och att det kanske inte riktigt var så här det var på ett riktigt jobb …

Hur mycket tjänade du?
– Det minns jag inte, men jag köpte en synt för pengarna som faktiskt fortfarande står i en musikstudio som jag har ihop med en kamrat.

Vilka andra jobb hade du som ung?
– När jag gick i gymnasiet jobbade jag som diskare på en golfrestaurang. Det var ett tungt jobb, jag började klockan sex varje morgon. Men på det här stället fanns inte den vanliga hierarkin, där diskaren står lägst i kurs, därför blev det en rolig sommar. Pengarna jag tjänade använde jag till att åka på tågluff med två vänner. Men vi var ganska lata och åkte en hel del flyg och taxi också.

Vad lärde du dig av dina första jobb?
– Jag tror att det är bra att ha haft den typen av oglamorösa jobb. Det gör en mer ödmjuk, man fattar att alla jobb är viktiga.

Tänkte du då att du en dag skulle bli program­ledare och författare?
– Nej, så har jag aldrig tänkt. Jag har aldrig riktigt varit klar över vad det är jag vill göra. Jag har alltid bara velat göra sådant som är roligt för stunden. Men jag kämpar hårt och jobbar mycket med det jag tycker är roligt för tillfället. Just nu sitter jag till exempel och skriver på en ny bok mellan klockan 8 och 23, sju dagar i veckan. Till familjens förtret, förstås, ha, ha.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum