×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Handläggaren har temporärt fått andra arbetsuppgifter”

2014-05-19, Tidningenvision.se

Handläggaren på socialtjänsten i Karlskrona som tog emot polisens orosanmälan om den avlidna flickan har fått ändrade arbetsuppgifter. Stress och bristande rutiner bidrog till att anmälan missades.

– Det är väldigt hög arbetsbelastning på hennes arbetsplats. Jag tror absolut att det har haft en betydelse i det här fallet, säger Visions avdelningsordförande Marie Petersson.

På långfredagen skickade polisen ett pm till socialförvaltningen om att det var problem i en familj. Handlingen hamnade i handläggarens postfack trots att sådana ärenden inte ingår i den personens arbetsuppgifter.

– Det uppstod en situation där handläggaren inte kollade sitt postfack på flera dagar. Men det där pm:et skulle inte heller ha legat där. Det ingick inte i hennes arbetsuppgifter, säger Marie Petersson.

På Valborgsmässoafton hittades den 8-åriga flickan död. Först därefter upptäckte socialförvaltningen faxet från polisen. De båda vårdnadshavarna sitter nu häktade misstänkta för att ha dödat flickan.

Socialförvaltningen har gjort en Lex Sarah-anmälan och gör även en intern utredning för att reda ut varför polisens pm inte upptäcktes. Kommunen har redan ändrat vissa rutiner för att det inte ska kunna hända igen. Den tillförordnade socialchefen, Anette Gladher, medger att hanteringen av pm:et har brustit.

– Misstankar om att ett barn far illa måste alltid följas upp direkt, säger hon.

Handläggaren som fick pm:et i sitt postfack har tillfälligt fått ändrade arbetsuppgifter. Men Anette Gladher betonar att det inte beror på att den anställde har gjort något fel.

– Handläggaren har temporärt andra arbetsuppgifter men det beslutet har vi tagit enbart med omsorg om den anställde. Det är en arbetsmiljöfråga och handlar om att avlasta personen. Vi ska ha en fortsatt dialog med den enskilde och facket i den här frågan, säger hon.

Anette Gladher svarar inte på vilka arbetsuppgifter som tagits bort och hänvisar till handläggarens integritet.

– Handläggaren kommer inte att jobba med den myndighetsutövande delen, mer vill jag inte säga.

Socialtjänsten har förutom pm:et fått in ytterligare två anmälningar kring flickan de senaste månaderna. Dessa har handlagts men kommunen vill inte kommentera dem ytterligare och hänvisar till sekretess.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum