×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Forskare kartlägger Husbybors åsikter

2014-05-12, Tidningenvision.se

För snart ett år sedan präglades Stockholmsförorten Husby av bilbränder och stenkastande ungdomar. Nu har åtta forskare vid Stockholms universitet kartlagt Husbyborna egna förklaringar till händelserna.

Ett 30-tal boende i Husby mellan 16 och 81 år har intervjuats. Studenter, arbetssökande, yrkesaktiva och pensionärer har varit representerade, liksom runt tio personer som på olika sätt haft insyn i stadsdelen. Fem olika förklaringar till händelserna har kommit fram:

1. Många Husbybor har känt sig överkörda av politikerna i Stadshuset och andra beslutsfattare.

2. En gemenskap som bygger på synen att man bara kan lita till sig själv har skapats i Husby, bland annat till följd av nedläggningar av offentlig verksamhet i området.

3. Polisens ständiga id-kontroller och ovilja att kommunicera under oroligheterna har setts som ett uttryck för vardagsrasism.

4. Många Husbybor är besvikna på att de inte fått den hjälp av samhället som de anser att de har rätt till.

5. Media har gett en överdrivet negativ bild av Husby och känt sig tvungna att ta avstånd från våldet för att få plats i samhällsdebatten.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum