×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Fler skadas på jobbet

2014-05-19, Tidningenvision.se

Risken att drabbas av en allvarlig olycka ökar på svenska arbetsplatser, visar färska siffror. Men för högriskyrket brandman har det blivit mindre farligt att vara på jobbet.

En mörk bild av läget tecknas i den senaste statistiken om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro. För tredje året i rad ökar risken att råka ut för en allvarlig arbetsplatsolycka, det visar Afa Försäkrings arbetsskaderapport. Den bygger på alla skadeanmälningar som görs till de kollektivavtalade försäkringar som fackförbunden förhandlat fram. Det handlar om ett mycket omfattande material, databasen innehåller mer än 10 miljoner ärenden.

Men det är inte bara nattsvart, för yrkesgruppen brandpersonal minskar risken att skadas på jobbet.  Att arbeta inom tandvården kan också fortfarande betraktas som ett lågriskyrke. Tillsammans med läkaryrket tillhör tandvårdsyrken den kategori som i lägst utsträckning drabbas av arbetsskador.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum