×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Facklig strid gav fler anställda

2014-05-27, Tidningenvision.se

För mycket att göra och för lite folk. Så såg situationen länge ut i en av arbetsgrupperna på Tekniska kontoret i Norrköpings kommun. Men Vision fick till slut arbetsgivaren att göra något åt det.

Visions huvudskyddsombud i Norrköping, Inger Wiström, hade flera gånger påpekat för arbetsgivaren om den dåliga arbetsmiljön och tagit upp problemet med samverkansgruppen.

– Men inget skedde. Antingen lyssnade arbetsgivaren inte eller så kom man med bortförklaringar, säger hon.

När en av de anställda gick i pension utan att han ersattes, belastades personalen med ytterligare arbetsuppgifter. Kaos utbröt, och Inger Wiström såg ingen annan utväg än att lämna in en så kallad 6 6 a-anmälan med krav på åtgärder från arbetsgivaren.

– Den här gången lyssnade man, och arbetsgivaren har nu till slut tagit fram en handlingsplan. En struktur har börjat byggas upp, och arbetsuppgifter som inte är akuta har plockats bort. Dessutom ska tre personer anställas.

Inger Wiström håller med att det är en facklig seger.

– Ja, men det är tråkigt att det inte går att samverka, utan att det måste gå via anmälan.

Detta är tredje gången som Vision gör en 6 6 a-anmälan till förvaltningschefen på Tekniska kontoret. Tidigare har det dock handlat om andra arbetsgrupper.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum