×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Få tror pensionen räcker

2014-05-13, Tidningenvision.se

Åtta av tio svenskar tror inte att de får en tillräcklig inkomstnivå när de slutar jobba. Lägst förtroende för pensionssystemet har unga, kvinnor och låginkomsttagare.

De allra flesta ser pensionssystemet som en bastrygghet, och förväntar sig att själva behöva komplettera pensionen när de slutat jobba. Mindre än var tionde, 8 procent, räknar med att pensionen ska ge bibehållen inkomst.  Det visar en avhandling av Jeanette Carlsson Hauff vid Handelshögskolan i Göteborg. 

900 personer har ingått i studien. Nästan tre av fyra, 73 procent, tycker inte att pensionssystemet är väl genomtänkt, och nästan lika många, 64 procent, tycker att staten avsätter för lite pengar för framtida pensioner.

Lägst förtroende för pensionssystemet har unga, kvinnor och låginkomsttagare, medan tilltron är högre bland män och höginkomsttagare som enligt studien också är mer benägna att ta risker när de pensionssparar.

Studien visar också att de flesta tror sig ha koll på sin egen framtida pension, men ändå överskattar hur mycket de kommer att få när de slutar jobba. Fler än hälften räknar med en pension som ligger 10 procent högre än den i själva verket kommer att bli. Och nästan var tredje överskattar sin framtida pension med 20 procent. 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum