×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Eskilstuna: Ingen polisanmälan gick till åtal

2014-05-14, Tidningenvision.se

Enheten för ekonomiskt bistånd i Eskilstuna kommun har nolltolerans mot hot. Men enligt enhetschefen lägger polisen ned de flesta anmälningarna.

När socialsekreterare på enheten hotas är det ofta i samband med att deras klienter fått avslag om ekonomiskt bistånd, berättar enhetschefen, Tarja Hyvönen Sjögren.

– Vi jobbar ständigt med bemötande och försöker avrunda aggressiva samtal innan det eskalerar. Men vi har nolltolerans mot hot, och att polisanmäla även subtila hot är en jätteviktig markering från vår sida att vi inte accepterar det. Men de flesta av våra polisanmälningar läggs ned.

Tarja Hyvönen Sjögren säger att hon under förra året gjorde tio polisanmälningar för sin personals räkning. Inte en enda ledde till åtal.

– Vi får dålig återkoppling på varför. Hur vet man när hotfulla situationer är tillräckligt allvarliga för att det ska leda till rättegång? Jag kan inte polisens rutiner och bedömningar vid ord mot ord eller vad de kräver för bevisbörda.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum