×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bättre stöd för schyst upphandling

2014-05-14, Tidningenvision.se

Hur kan facket påverka villkoren för anställda när kommuner och landsting köper in varor och tjänster? Svaren finns i en ny facklig handbok om offentlig upphandling.

Det är OFR, Offentliganställdas förhandlingsråd, som tillsammans med Vision och 13 andra förbund tagit fram handboken. Tanken är att boken ska vara ett stöd till det lokala facket när det gäller vilka krav som kan ställas, till exempel när det gäller löner och villkor hos de leverantörer man tar in anbud från.

Boken rymmer dels en genomgång av upphandlingsreglerna och hur lagar och avtal ger facket rätt till inflytande, dels en genomgång av hela upphandlingsprocessen – både för traditionella upphandlingar och upphandlingar enligt LOV – med checklistor för när, hur och vilka krav facket kan ställa. Det handlar till exempel om hur man i förfrågningsunderlaget formulerar krav på villkor enligt kollektivavtalet, om och hur det går att utesluta misstänkt låga anbud, och hur verksamhetsövergångar bevakas när personal ska med till en ny leverantör.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum