×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision stämmer vårdföretag

2014-05-20, Tidningenvision.se

En boendestödjare på ett privat transitboende larmade om säkerhetsrisker i arbetsmiljön. Då sades hon upp. Nu stämmer Vision arbetsgivaren.

Boendestödjaren arbetar på ett transitboende för ensamkommande flyktingbarn. Hon är dessutom skyddsombud på arbetsplatsen.

En av de boende uppfattades som stökig och hotfull av både personal och andra ungdomar under förra våren. Enligt Visions stämningsansökan till Arbetsdomstolen påtalade boendestöjdaren detta för verksamhetschefen vid ett flertal tillfällen, men fick inget gehör. Hon lämnade då in en så kallad 6:6a-anmälan om arbetsmiljöproblem för att få arbetsgivaren att åtgärda dem.

Boendestödjaren blev därefter kallad till möte med verksamhetschefen för att prata om åtgärdsplanen. Men mötet kom i stället att handla om boendestödjaren själv. Hon fick stark kritik för sitt agerande som skyddsombud och anställd i olika sammanhang. Flera liknande möten följde efter det, och arbetsgivaren sa sedan upp henne i vintras.

Vision medger att fel har uppstått på arbetsplatsen som kunnat innebära risker för anställda och boende, men att det inte beror på boendestödjaren, utan på brister i ledarskap och att rutiner saknas. Vision menar också att ingen av de händelser som arbetsgivaren syftar på utgör saklig grund för uppsägning.

Vision kräver nu att Arbetsdomstolen förklarar uppsägningen av boendestödjaren ogiltig och att arbetsgivaren ska betala skadestånd.

 

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum