×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Vi står inför akuta problem”

2014-06-23, Tidningenvision.se

Sjuktalen varierar inte bara mellan olika landsting utan också mellan olika yrkesgrupper. För medicinska sekreterarna och tandsköterskor är sjukskrivningarna högst i Jämtland.

Medicinska sekreterare och tandsköterskor är de största yrkesgrupperna bland Visions medlemmar i landstingen. Statistik som Tidningen Vision har begärt ut från landstingens personalavdelningar visar att sjuktalen är högst i Jämtland för båda dessa grupper.

Sjukfrånvaron för tandsköterskorna ligger på 7,1 procent. Det kan jämföras med Halland där nivån ligger på 4 procent.

De medicinska sekreterarna är friskast i Östergötland, 4,1 procent. I Jämtland är sjukfrånvaron 8,9 procent, det är betydligt högre än i de andra landstingen.

– Rent krasst beror det på att vi är underbemannade och saknar vikarier. Man jagar folk med ljus och lykta, på min avdelning är vi tre personer kort i sommar, säger Gunvi Dahlström, medicinsk sekreterare och ordförande
för Vision i Jämtlands läns landsting.

Hon konstaterar att det inte bara drabbar verksamheten och patientsäkerheten, utan också de anställdas hälsa.

– Det här håller inte. De medicinska sekreterarna går på knäna, vilket leder till utbrändhet, säger Gunvi Dahlström.

Trots lönesatsningar på yrkesgruppen och fler utbildningsplatser, ser hon ingen snabb lösning på den pressade arbetssituationen för de medicinska sekreterarna.

– Det tar flera år innan de som studerar kommer ut i arbetslivet. De problem vi står inför är akuta, säger hon.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum