×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Var femte kommun saknar e-tjänster

2014-06-19, Tidningenvision.se

Det är stora skillnader i hur mycket kommunerna satsar på e-tjänster. Vissa har över hundra tjänster medan flera inte har en enda.

Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har undersökt i vilken utsträckning landets kommuner erbjuder invånarna e-tjänster, till exempel låna böcker, göra felanmälan eller ansöka om förskola via internet.

– Utvecklingen går åt rätt håll. Rätt utformade e-tjänster är inte bara en service till invånarna utan medför även ökad effektivitet och nytta för kommunerna, säger Per Mosseby, på Sveriges Kommuner och Landsting i ett pressmeddelande.

Undersökningen visar att större kommuner satsar mer än små. Vissa kommuner har 140 e-tjänster medan var femte inte erbjuder någon alls. Nästan varannan kommun erbjuder appar (mobilapplikationer), en kraftig ökning sedan 2011 då bara 15 procent av kommunerna hade det.

SKL har gjort en rankinglista på hur kommunerna erbjuder e-tjänster. I toppen hamnar Göteborg, Helsingborg, Skellefteå, Stockholm, Tyresö och Umeå.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum