×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Socialtjänst får extern kritik efter åttaårings död

2014-06-30, Tidningenvision.se

Socialtjänsten och skolan i Karlskrona följer inte rutinerna, vilket kan ha påverkat den tragiska utgången med en åttaårig flickas död i våras. Det enligt en extern utredning.

Från det att flickan kom till Sverige som ensamkommande barn hade hon kontakt med elva olika handläggare på socialförvaltningen, och hon hade en god man. Men när tingsrätten beslutade att utse hennes morbror till vårdnadshavare upphörde socialförvaltningens och gode mannens uppdrag, visar den utredning som Karlskrona kommun låtit en extern konsult göra.

Den säger också att verksamheten, i stället för att följa de rutiner som finns kring ensamkommande barn, har utvecklat en egen policy som innebär att ensamkommande barn som placeras hos släktingar inte bedöms ha något vårdbehov.

Skolan var den enda kontakt flickan därefter hade utanför familjen. Där engagerade sig skolpersonalen när åttaåringens frånvaro ökade och de misstänkte att allt inte stod rätt till. En lärare gjorde hembesök och meddelade sedan rektorn att de borde göra en anmälan till socialtjänsten enligt anmälningsplikten. Någon sådan gjordes dock aldrig.

Utredaren föreslår bland annat bättre samverkan mellan kommunens verksamheter, att tydliga rutiner tas fram för ensamkommande barn och för skolans anmälningsplikt.

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum