×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på vite mot kommun döms ut

2014-06-30, Tidningenvision.se

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ansökte om miljonböter mot Linköpings kommun hos förvaltningsrätten. Men domstolen anser att IVO varit otydlig och avslår ansökan.

Linköpings kommun erbjuder individuellt anpassade behandlingsinsatser inom missbruksvården utan en professionell biståndsbedömning med utredning, bedömning och formellt beslut, där den enskilde enligt lag har möjlighet att överklaga. Det menar IVO, som påtalat bristerna för kommunen utan att de har åtgärdats.

Därför ansökte myndigheten om ett vite mot kommunen på en miljon kronor hos förvaltningsrätten i maj förra året. Men nu har alltså domstolen avslagit ansökan. Anledningen är att förvaltningsrätten inte tycker att IVO har varit tillräckligt tydlig med vilka insatser som Linköpings kommun behöver ändra i sin handläggning. IVO har i ett senare skede lämnat mer specificerade krav till kommunen, men enligt förvaltningsrätten har de kommit försent in i processen.

– Vi får nu gå igenom domen grundligt och ta ställning till hur vi går vidare. Vår tolkning är att förvaltningsrätten inte har tagit ställning i själva sakfrågan som rör kommunens handläggning, säger Birgitta Hagström, avdelningschef på IVO:s avdelning sydöst, i ett pressmeddelande.

 

 

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum