×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Krav på tydligare arbete mot diskriminering

2014-06-18, Tidningenvision.se

Lönekartläggningar ska göras varje år, och arbetsgivare blir skyldiga att systematiskt arbeta mot diskriminering när det gäller bland annat arbetsförhållanden, lön och rekrytering. Det föreslår en statlig utredning.

Det räcker inte att lagen anger att arbetsgivare är skyldiga att arbeta aktivt mot diskriminering, lagen måste också innehålla krav på hur det ska gå till. Det föreslås i Utredningen om aktiva åtgärder mot diskriminering.

Enligt utredningen är nuvarande regler utan konkreta krav otydliga både för arbetsgivarna och för de som ska granska om lagen följs. Förslaget är att lagen anger en skyldighet för arbetsgivarna att använda en arbetsmetod som innehåller krav på att göra undersökningar om det finns risker för diskriminering, analysera orsakerna, vidta åtgärder och göra uppföljningar.

De aktiva åtgärderna mot diskriminering ska omfatta både arbetsförhållanden, löner och andra anställningsvillkor, rekrytering och befordran, utbildning och möjligheten att förena arbete med föräldraskap.

En skillnad mot nuvarande regler är att lönekartläggningar ska genomföras varje år istället för var tredje.

Däremot vill utredningen skrota kravet på jämställdhetsplaner och handlingsplaner för jämställda löner. Istället föreslås att arbetsgivare med fler än 24 anställda ska dokumentera det systematiska arbetet varje år.

 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum