×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunernas kostnader ökar

2014-06-03, Tidningenvision.se

Under förra året ökade kommunernas kostnader inom alla verksamheter. Allra störst var kostnadsökningen för omsorgen om äldre och personer med funktionsnedsättning.

Under förra året kostade kommunernas verksamhet i genomsnitt 53 771 kronor per invånare. Det är en ökning med 1 151 kronor jämfört med 2012 och motsvarar en ökning med 2,2 procent. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån, Scb.

Mest ökade kostnaden för omsorg om äldre och funktionshindrade. Ökningen var 446 kronor och totalt kostar den verksamheten nu i genomsnitt 17 590 kronor per invånare.

Kommunernas köp av verksamhet av andra aktörer har inte förändrats så mycket det senaste året. De verksamheter där kommunerna ökade inköpen mest var äldreomsorg och infrastruktur.

De verksamheter som kostar mest efter omsorg om äldre och funktionshindrade är utbildning samt förskoleverksamhet och skolbarnomsorg. De kostar i snitt 15 225 respektive 8 177 kronor per invånare.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum