×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

IT-upphandling får kritik av kommunrevisorer

2014-06-17, Tidningenvision.se

Upphandlingen av IT-drift i Uppsala kommun har gått för snabbt och beslutsunderlaget är för dåligt, anser kommunrevisionen. I morgon, onsdag, ska kommunen ta beslut om att gå vidare med upphandlingen.

I morgon, onsdag, ska Uppsala ta beslut om att gå vidare i upphandlingen av IT-drift. Kommunrevisionen tycker att det gått för snabbt och att beslutsunderlaget är för dåligt.

Kritiken mot kommunens planer på att outsourca IT-verksamheten i Uppsala kommun har varit hård. Vision har bland annat fört fram att det inte finns några ordentliga ekonomiska kalkyler att luta sig mot. Även anställda har varit mycket kritiska.

Nu stämmer kommunrevisionen in i kritiken.

–Vi vill att beslutsunderlaget till kommunstyrelsen ska vara så fullödigt som möjligt. Det är det inte idag, säger Lars-Olof Lindell, ordförande för kommunrevisionen i Uppsala.

De brister han nämner är bland annat att det inte framgår vad som ingår i ”IT och telefoni”, alltså vad som omfattas av outsourcingen, samt hur många anställda som berörs.

–Eftersom det är en så stor upphandling, nio år, tycker vi att man ska ha en second opinion på underlaget innan man slutligen går ut och upphandlar, säger Lars-Olof Lindell.

Mellan 100 och 150 personer arbetar i dag med IT-frågorna inom Uppsala kommun.

Oppositionsrådet i Uppsala, Erik Pelling (S), har krävt att upphandlingen avbryts till efter valet.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum