×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Högst sjukfrånvaro bland vårdanställda

2014-06-02, Tidningenvision.se

Undersköterskor och vårdbiträden inom vård och omsorg har högst sjukfrånvaro och är dessutom en av de grupper på arbetsmarknaden där sjukfrånvaron ökar mest. Det visar en ny rapport från Försäkringskassan.

Försäkringskassan har granskat sjukstatistik för kvinnor och män för perioden 2010 till 2014. Granskningen visar att vård- och omsorgspersonal, som barnskötare, undersköterskor, vårdbiträden, personliga assistenter, skötare och vårdare hade högst frånvaro förra året med 164 sjukfall per 1000 anställda. Gruppen har drygt 400 000 anställda och 85 procent är kvinnor. Både förslitningsskador och psykiska sjukdomar är vanliga.

Även vissa kvinnodominerade yrken som kräver längre utbildning har hög sjukfrånvaro. Bland dem finns förskollärare, fritidspedagoger och sjuksköterskor.

Bland män är sjukskrivningarna vanligast bland fordonsförare och byggnadsarbetare, men sjukfrånvaron är betydligt lägre, drygt 100 sjukfall per 1000 anställda.

Förutom att vård- och omsorgspersonalen har högst sjukfrånvaro så är det också en av de grupper där sjukskrivningarna ökat mest sedan 2010.

 

 

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum