×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hemtjänstföretag begärs i konkurs

2014-06-09, Tidningenvision.se

Flera personer med anknytning till hemtjänstföretaget Jome är häktade misstänkta för bedrägeri. Nu begär Vision företaget i konkurs för att få ut lön till en medlem.

Polisen slog till i höstas mot Södertäljeföretaget som misstänks ha lurat till sig stora belopp, och sedan dess är flera personer häktade.

I vintras försattes Jome Omvårdnad HB i konkurs. Konkursen begärdes av Vision för att en medlem som inte fått ut sin lön skulle kunna få ersättning från statliga lönegarantin.

Nu har Vision även begärt moderbolaget Jome Omvårdnad AB i konkurs. Även i detta fall gäller det en medlem som nyligen kontaktade Vision för att få ut en lönefordran.

Men eftersom det gäller lön som arbetades in höstas är det inte säkert att medlemmen kan få pengar från lönegarantin. Huvudregeln är nämligen att lönen inte får ha tjänats in tidigare än tre månader innan konkursansökan.

– Det finns en viss risk för det. Men det kan vara så att det finns pengar i bolaget som kan delas ut, och dessutom gäller det även en fordran på semesterersättning, säger Mikael Ruukel, förbundsjurist på Vision.

Nu ska tingsrätten pröva om bolaget ska försättas i konkurs. Därefter utses en konkursförvaltare som beslutar om lönegarantin.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum